Megnéztem az Akirát, végre. 

Kis háttérsztori: Az Akira egy nagyon kult japán anime, mely egy mangán alapul aminek négy kötete van és több ezer oldal kötetenként állítólag. Tehát ebből rájöhetsz, hogy nem olvastam az eredetit, már csak azért is, mert a manga stílusa (jobbról balra olvasás, legtöbbször túlzó, béna pacák, amiket illusztrációknak hívnak.) Az animével azonban nincs bajom (már). (Annyi).

 Rá is térek a tárgyra, a pozitívumokra, meg a negatívumokra. Ezek után pedig, majd összességében elmondom, mennyire tetszett.

-Negatívumok: A legeslegnagyobb gond az, hogy a film feléig, nem tudom mi történik. Komolyan. A "történet" a film felénél kezdődik, addig csak események vannak, és csak később magyarázzák meg. 

A karakterek, nem karakterek. Nem tudunk velük azonosulni, mert szinte semmit se tudunk meg róluk. Nincs karakterfejlődés. Azt se tudom ki akar lenni a fő karakter. Mondom, a film feléig el vagyok veszve.

Az animáció - a karakterek arcában- nagyon idegesítő. Túl dinamikus, mikor beszél egy karakter olyan, mintha rohama lenne, vagy cukortúladagolása. Szerencsére, nincs nagyon sok párbeszéd.

 

- Pozitívum(ok):

Az atmoszféra. Nagyon ott van a hangulata az egésznek, át lehet érezni ezt az egész posztapokaliptikus világot, és ehhez felnő az animáció is. Az akció remek, és néha tényleg gyönyörű. A város destrukció jelenetei főleg nagyon hatásosak, szinte lehet érezni az összeomló épületek súlyát. Minden történés hatalmasnak tűnik, és hat.

 

Összesen: Nagyon fura volt, főleg a negatívumokban felsorolt dolgok miatt, de meglepő módon az atmoszféra mindent megmentett, és ilyet még életemben nem láttam. Gondolom sokan így éreztek az Avatarnál. Nem meglepő, hogy kult film lett, bár azért én tényleg nem ajnároznám agyon, sőt, a Negatívumokban elírtakat mind komolyan gondolom. Csupán az a kevés Pozitívum valamiért élvezhetővé tette az alkotást. Érdekes "élmény" volt. 

6/10

Szerző: mOOnLight  2011.10.06. 00:54 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onemoonlight.blog.hu/api/trackback/id/tr153281613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása